Antena 3 CNN Economic Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România

Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România

Un gigant străin a preluat compania care produce una dintre cele mai iubite pâini de la noi din țară.

de Ioana Mircea    |    24 Apr 2024   •   12:00

Într-o mutare strategică majoră pe piața românească a panificației, Bimbo, liderul mondial în domeniu, a anunțat achiziționarea Trei Brutari, una dintre cele mai mari companii producătoare și distribuitoare de produse de panificație din țară.

Cu o experiență de 15 ani în industrie și o reputație solidă, Trei Brutari a cucerit inimile consumatorilor români cu mărca de pâine "Boierească", deținând o poziție de frunte în topul producătorilor și comercianților de pâine din țară.

Recomandare din top articole

Achiziția Trei Brutari nu este singura mișcare de amploare făcută de Bimbo pe piața românească. Compania mexicană a pus mâna și pe alte entități importante din industrie, printre care Click Top Management SA din Craiova, Objectives SA din Brăila și Strategic Ventures SRL din Timișoara. Aceste achiziții reprezintă un pas semnificativ în strategia de expansiune a Bimbo în Europa de Est și marchează o nouă etapă în consolidarea prezenței sale globale.

Pe lângă achiziția Trei Brutari, Bimbo a intrat pe piața românească anul trecut prin preluarea Vel Pitar.Bimbo are venituri anuale de 22 de miliarde de dolari.

Această mișcare vine într-un moment în care consumul de pâine în România rămâne unul dintre cele mai ridicate din Europa. Românii consumă în medie peste 60 de kilograme de pâine pe an per persoană, iar piața panificației este una în continuă creștere și diversificare, potrivit profit.ro.

×
Subiecte în articol: pâine
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close