Antena 3 CNN Economic Bucureștenii rămân mai mult timp fără apă caldă. Nicușor Dan anunţă că se prelungeşte termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare

Bucureștenii rămân mai mult timp fără apă caldă. Nicușor Dan anunţă că se prelungeşte termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat că situația blocurilor din București care nu au apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor se va prelungi în unele zone.

Bucureștenii rămân mai mult timp fără apă caldă. Nicușor Dan anunţă că se prelungeşte termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare
Sursa foto: Facebook I C.M. Termoenergetica București-Nicusor Dan
de Georgiana Adam    |    09 Aug 2023   •   08:41

Pe 1 august, compania Termoenergetica a sistat furnizarea apei calde în mai multe zone din București, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud.

Edilul a declarat că o lucrare din Sectorul 3, care ar fi trebuit să fie gata peste trei zile, se va prelungi.

"Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări. 

A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă - 2 și 3 - s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud. 

Nicuşor Dan: "Termenul de finalizare pentru această lucrare era 11 august. O să mai fie prelungit cu câteva zile"

Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august.

Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3", a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, într-o conferința de presă. 

În peste 6.000 de blocuri din Bucureşti nu este apă caldă, iar edilul Nicuşor Dan i-a anunţat pe bucureşteni că mai durează cel puţin o săptămână până când o parte dintre avarii vor fi remediate. 

70% din blocurile din Capitală nu au în aceste zile apă caldă, iar motivul îl reprezintă avariile repetate la reţeaua de termoficare. 

Potrivit aplicaţiei Termoenergetica, doar 30% din sistemul de termoficare din Capitală funcţionează la parametri normali. 

"Avariile sunt relativ normale. Până acum, acestea au fost gestionate. 

În momentul în care au apărut, în trecut echipele Termoenergetica interveneau imediat, astăzi vedem o anumită lentoare care caracterizează noul Bucureşti", spune Marius Pavel, consilier general.

Iar diferenţa de la promisiunile din campanie la realitatea din teren este una uriaşă. 

Acum trei ani, Nicuşor Dan promitea că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de kilometri de reţea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 de kilometri pe an. 

Dacă tragem linie după trei ani, chiar edilul este cel care recunoaşte că nu a reuşit să schimbe mai mult de 20 de kilometri anual. 

"Nu văd o evoluţie, din contră văd o involuţie şi aceasta este datorată de lentoarea cu care aprindem un singur bec în Primăria Generală, nu mai vorbim de investiţii de sute de milioane de euro", mai spune Marius Pavel.

În aceste condiţii şi cu CET Griviţa oprit, pentru bucureşteni se anunţă cea mai grea iarnă de până acum.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close