Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul aurului ar putea reveni uşor în 2014, după scăderea puternică din ultimii doi ani

Preţul aurului ar putea reveni uşor în 2014, după scăderea puternică din ultimii doi ani

Preţul aurului ar putea reveni uşor în 2014, după scăderea puternică din ultimii doi ani
Sursa foto: Foto: planetminecraft.com
de S.T.    |    10 Dec 2013   •   12:11

Preţul aurului ar putea reveni uşor anul următor, în linie cu redresarea economiei mondiale, după ce s-a prăbuşit de la nivelul record de 1.900 de dolari pe uncie atins în 2011 la circa 1.200 de dolari în acest an, arată un sondaj realizat de firma de consultanţă PwC în rândul producătorilor de aur.
   
Astfel, 47% din companiile miniere consultate se aşteaptă la creşterea preţului în următoarele 12 luni, în scădere de la 88% în anul anterior, în timp ce 46% anticipează o menţinere a cotaţiei actuale. Doar 7% estimează scăderea preţului în următorul an, potrivit unui raport al PwC privind preţurile aurului, argintului şi cuprului.
   
"În ciuda faptului că anul 2013 a fost foarte dificil pentru companiile miniere, jucătorii din domeniu sunt optimişti că sectorul îşi va reveni. Preţul aurului, al argintului sau al cuprului nu va mai ajunge la niveluri record în viitorul apropiat, însă companiile se aşteaptă la o uşoară creştere ale cotaţiilor internaţionale în linie cu redresarea economiei globale", a declarat John Webster, liderul departamentului de Audit al PwC România, citat de Mediafax.
   
Argintul a fost metalul cu cea mai slabă evoluţie 2013 - preţul înregistând un declin de 40%. Producătorii de argint sunt, însă, optimişti pentru anul următor, doar 9% anticipând o continuare a trendului de scădere.
   
De asemenea, preţul cuprului a scăzut semnificativ, de la 3,70 dolari per livră la începutul anului la aproximativ 3 dolari în prezent.

×
Subiecte în articol: aur sondaj economia mondiala
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close