Antena 3 CNN Economic Biz News Efectul vijeliilor: noi scumpiri. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

Efectul vijeliilor: noi scumpiri. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar

Efectul vijeliilor: noi scumpiri. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunar
Sursa foto: Foto: IGSU/Facebook
de M.Z.    |    22 Sep 2017   •   13:02

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să modifice legislația, astfel încât asigurările obligatorii pentru locuință să acopere și riscul de incendiu și furtună, după ce vijeliile din vestul țării au făcut mai multe pagube.

”Comisia de specialitate din care alături de ASF fac parte toți factorii implicaţi îşi va finaliza activitatea printr-un raport final cu propuneri concrete. Se analizează întregul cadru legislativ având ca principal scop creşterea gradului de acoperire prin asigurarea obligatorie a riscurilor catastrofice identificate la nivel naţional”, a declarat Cornel Coca Constantinescu, vicepreședintele ASF responsabil cu piața asigurărilor, potrivit economica.net.

Pentru un apartament, poliţa obligatorie de asigurare este de circa 20 de euro pe an, în timp ce o poliţă la o asigurare facultativă pentru acelaşi apartament cu o valoare asigurată de 50.000 de euro este de 55 de euro pe an.
 

×
Subiecte în articol: vijelii ASF
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close