Antena 3 CNN Economic Biz News Ce salariu are un director general în România. Câștigă mai mult decât Iohannis

Ce salariu are un director general în România. Câștigă mai mult decât Iohannis

Ce salariu are un director general în România. Câștigă mai mult decât Iohannis
Sursa foto: Foto: Pexells
14 Noi 2019   •   09:00

Salariile directorilor generali din tara noastra ajung la multe mii de euro, însă diferă în funcție de mai multe aspecte, care variază de la dimensiunea companiei, la planurile de creștere ale acesteia. Astfel că un șef de organizatie poate sa castige de la 3.000 - 4.000 de euro net la dublul sau triplul acestei sume.

"Oferta salariala înaintată de angajatori candidaților difera in functie de dimensiunea organizatiei, de planurile de crestere pe care compania le are sau de obiectivele sale", a declarat, pentru wall-street.ro, Olivia David, PP HUB manager professional & executive search la una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania.

”Cel mai mic salariu pentru care am lucrat noi anul acesta este pentru un post de director general care s-a ridicat la 4.500 de euro net. Este vorbe despre un director general pentru o companie cu mai putin de 100 de angajati”, a mai spus aceasta.

Mai departe, in companiile mari, cum sunt multinationalele, salariile celor care ocupa functiile de CEO pot sa urce la 10.000 de euro net sau chiar sa depaseasca aceasta suma. Cel mai bine platit salariat din Romania este un director general dintr-o companie din sectorul auto, care încaseaza in fiecare luna intre 105.300 si 111.000 lei net lunar, ceea ce înseamna până la circa 23.000 de euro net. 

Asta în condițiile în care salariul președintelui României este de 24.960 de lei  - echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close