Antena 3 CNN Economic Biz News Avertisment din partea analiştilor economici: Vom munci mai mult și ne vom pensiona târziu

Avertisment din partea analiştilor economici: Vom munci mai mult și ne vom pensiona târziu

Avertisment din partea analiştilor economici: Vom munci mai mult și ne vom pensiona târziu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    10 Oct 2017   •   21:06

Vom munci mai mult și ne vom pensiona mai târziu, pentru a putea susţine bugetul de stat şi plata pensiilor - acesta este avertismentul dur al analiştilor economici. În 2042, din salariul unui angajat se vor plăti două pensii şi jumătate, o arată un raport al Băncii Mondiale. 

Pensiile de la stat vor fi sub semnul întrebării. Iar speranţa românilor, Pilonul 2 de pensii, este incertă. Analiştii se tem că statul ar putea să înghită şi aceşti bani, potrivit observator.tv.

Astăzi, contribuţiile lunare ale unui singur angajat susţin aproape o pensie şi jumătate. În câţiva ani, povara se va dubla şi va trebuie să muncim mai mult, pentru că ne vom pensiona mai târziu, avertizează analiştii. "Una dintre soluţii va fi ca populaţia să muncească mai mult în generaţiile viitoare, din punctul de vedere al vârstei de pensionare”, spune Dorin Badea, vicepreşedinte CFA România (Chartered Financial Analyst).

×
Subiecte în articol: pensie pensionare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close