Antena 3 CNN Economic Bani pentru majorarea pensiilor, soluţia lui Gheorghe Piperea: "Aşa se poate opri sărăcirea populației. Nu e invenția mea"

Bani pentru majorarea pensiilor, soluţia lui Gheorghe Piperea: "Aşa se poate opri sărăcirea populației. Nu e invenția mea"

Avocatul Gheorghe Piperea vine cu o recomandare din care statul se poate inspira pentru a găsi bani pentru majorarea pensiilor în această situaţie de criză.

Bani pentru majorarea pensiilor, soluţia lui Gheorghe Piperea: "Aşa se poate opri sărăcirea populației. Nu e invenția mea"
Sursa foto: Facebook/ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    07 Noi 2022   •   10:18

El spune că ideile menţionate, precum creşterea CAS şi CASS pentru corporaţiile mari sau impozitarea averilor bogaţilor, nu-i aparţin, ci sunt parte a unei legi din Franţa.

"Ca să poți avea bani pentru majorarea pensiilor, poți impune, temporar, o creștere a CAS și a CASS de 2,5 puncte procentuale, pe care să le suporte corporațiile cu cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

De asemenea, poți impune, timp de 2-3 ani, un impozit de solidaritate pe averea persoanelor care dețin minim 20 de milioane de euro în bani și active. 

Acești bani se pot duce într-un fond bugetar dedicat creșterii puterii de cumpărare a pensionarilor și a românilor cu venituri mici.

Nu e invenția mea: e o lege similară în Franța, pe care guvernul și-a asumat răspunderea acum o săptămână.

În acest fel se poate reduce gradul de redistribuire injustă a averilor și se poate opri sărăcirea accelerată a populației ne-privilegiate", a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea bani pensii
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close