Antena 3 CNN Economic Se dau bani de la Guvern pentru mii de români. Plata se va face până la data de 30 iunie 2024!

Se dau bani de la Guvern pentru mii de români. Plata se va face până la data de 30 iunie 2024!

Bani de la Guvern pentru mii de români. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat.

Se dau bani de la Guvern pentru mii de români. Plata se va face până la data de 30 iunie 2024!
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   08:00

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, ordonanţa de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

"Am aprobat astăzi în Guvern o modificare importantă a Programului Tomata și Programului usturoiul românesc, așa cum ne-au solicitat fermierii: am luat decizia să acordăm o parte din bani mai devreme, deoarece legumicultorii au nevoie de bani pe tot parcursul anului agricol, pentru a-și pregăti și întreține culturile!

Am aprobat o schemă de ajutor de stat, beneficiind de cadrul temporar de criză Ucraina, prin care vom aloca 1.500 de euro/ 1000 mp pentru producătorii de tomate și 1.500 de euro/ha pentru cultivatorii de usturoi românesc.

Beneficiarii înscriși în aceste programe vor primi restul banilor ca ajutor de minimis, după valorificarea producției, pe aceleași principii pe care această formă de sprijin a fost acordată în anii anteriori.

Legumicultorii români vor primi, și în acest an, prin cele două programe, 3000 de euro/1000 de mp cultivați cu tomate în spații protejate, respectiv 3000 de euro/ha pentru cultivatorii de usturoi.

Tot astăzi am aprobat și continuarea Programului de susținere a producției de cartof, prin care fiecare beneficiar va primi 200 de euro/ha.

Continuăm și ajutorul pentru fermierii din sectorul zootehnic și am aprobat astăzi 390 de milioane de lei pentru subvenționarea costurilor cu menținerea registrelor genealogice și determinarea calității genetice a efectivelor de animale.

Așa cum am promis, suntem alături de legumicultorii și fermierii români pe tot parcursul anului și le oferim sprijin atunci când au nevoie deoarece numai așa putem pune mereu produse românești pe mese!", este mesajul transmis de Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

SUSȚINEM LEGUMICULTORII ROMÂNI❗️ "TOMATA", "USTUROIUL" ȘI "CARTOFUL", PROGRAME PENTRU HRANĂ SĂNĂTOASĂ ȘI GUSTOASĂ...

Publicată de Florin Barbu pe Joi, 22 februarie 2024

Beneficiarii pot fi întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, cultivatori de tomate în spații protejate și de usturoi. 

Depunerea cererilor și a documentelor justificative se va face până la data de 12 aprilie 2024, inclusiv, la cultura de tomate în spații protejate și până la data de 19 aprilie 2024, inclusiv, la cultura de usturoi.

Plata sumelor reprezentând ajutorul de stat se vor face până la data de 30 iunie 2024 inclusiv, iar verificările în teren se realizează de către echipe mixte DAJ-uri și APIA și vizează deplasarea în teren pentru verificarea suprafețelor înființate și menținerea acestora.

În cazul în care suma totală de plată determinată, care urmează să fie acordată beneficiarilor, depășește resursele financiare totale, suma cuvenită fiecărui beneficiar se va reduce proporțional.

×
Subiecte în articol: bani guvern romani ajutor de stat ordonanta
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close