Antena 3 CNN Economic Banci În 2024, trei bănci dispar de pe piața din România. Mii de clienţi cu conturi bancare riscă să fie afectaţi

În 2024, trei bănci dispar de pe piața din România. Mii de clienţi cu conturi bancare riscă să fie afectaţi

În acest an trei bănci urmează să dispară de pe piaţa din România, fie prin fuziune, fie prin preluare de către alte instituții, demers care ar putea afecta mii de clienţi.

În 2024, trei bănci dispar de pe piața din România. Mii de clienţi cu conturi bancare riscă să fie afectaţi
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    04 Ian 2024   •   21:15

În 2022 o cunoscută bancă din România a fost vândută, iar în 2024 alte trei unități bancare urmează să dispară de pe piaţa din România, fie prin fuziune, fie prin preluare de către alte instituții. Veștile sunt importante pentru clienții care aveau conturi la acestea.

Una dintre băncile vizate este First Bank, după ce 99,98% din acțiunile sale au fost cumpărate de Grupul Intesa San Paolo Bank de la fondul american de investiții JC Flowers.

Conform BNR, Intesa Sanpaolo Bank activează în România ca bancă universală încă din 1996. 

Compania a avut, la finalul lui 2022, o cotă de piață de 1,09%, față de 1,10%, cât a avut First Bank în aceeași perioadă.

De asemenea şi Alpha Bank România se pregătește să se retragă de pe piața locală, în urma deciziei Alpha Services and Holdings și UniCredit de a fuziona UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, notează fanatik.ro

Această fuziune va conduce la formarea celei de-a treia bănci ca mărime în întreaga țară, evaluată în funcție de activele totale, conform economica.net. Finalizarea tranzacției este programată pentru 2024.

De asemenea, și OTP Bank va dispărea de pe piața din România în 2024. Banca va fi cumpărată de Banca Transilvania, a patra pe care instituția o cumpără în ultimii 10 ani.

×
Subiecte în articol: banca credit bancar
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close