Antena 3 CNN Economic Banci Oficial BCE: Avem nevoie de o instituție însărcinată cu zona euro

Oficial BCE: Avem nevoie de o instituție însărcinată cu zona euro

Oficial BCE: Avem nevoie de o instituție însărcinată cu zona euro
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
de N.B.    |    25 Oct 2011   •   22:49

Un membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, Yves Mersch, a cerut înfiinţarea unei instituţii unice care să se ocupe de finanţele zonei euro, infiormează Mediafax.

Mersch, care este şeful băncii centrale din Luxemburg,  s-a alăturat astfel presiunilor exercitate de BCE pentru transformarea uniunii monetare într-una fiscală.

"Avem nevoie de o instituţie însărcinată cu zona euro. Ar putea fi vorba de un comisar cu puteri speciale, de un ministru de Finanţe, sau de un organism diferit", a afirmat Mersch, spunând că este nevoie de o mai bună coordonare la nivel european.

Mersch a argumentat că BCE nu ar trebui să fie atrasă în "arena politicii fiscale", prin obligarea instituţiei de a finanţa orice fel de achiziţii de obligaţiuni ale fondului de stabilitate financiară al zonei euro.

BCE s-a folosit de criza datoriilor din zona euro pentru a promova ideea transformării uniunii monetare într-o entitate cu un organism central însărcinat cu finanţele regiunii şi cu dreptul de a împiedica datoriile să scape de sub control.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close