Antena 3 CNN Economic Avertismentul dur al FMI cu privire la majorarea pensiilor! Ce se întâmplă cu veniturile seniorilor

Avertismentul dur al FMI cu privire la majorarea pensiilor! Ce se întâmplă cu veniturile seniorilor

Delegația Fondului Monetar Internațional a mers la sediile PNL și PSD pentru discuții cu liderii formațiunilor politice. Experții FMI veniți la noi în țară susțin că majorarea pensiilor trebuie să țintească grupurile care au cea mai mare nevoie.

de Laura Dinu    |    03 Oct 2023   •   08:21

În tot acest timp, premierul Marcel Ciolacu vorbește despre creșteri de pensii de până la 40 la sută. 

”Guvernul are de făcut o alegere dificilă pentru fiecare dintre aceste cheltuieli, pentru că nivelul deficitului este prea mare și trebuie redus. Asta nu înseamnă că Guvernul nu are loc. Este ceva loc pentru persoanele care au cea mai mare nevoie, dar Guvernul trebuie să fie foarte atent și să țintească foarte atent anumite grupuri.

Este o alegere și trebuie să vadă întreaga gamă de oameni care sunt impactați de inflația mare și să țintească cheltuielile cu atenție către grupurile care au cea mai mare nevoie”, a explicat șeful misiunii Fondului Monetar Internațional, Jan Kees Martijn. 

Decidenții din țara noastră vin însă cu scenarii diferite în ceea ce privește veniturile pensionarilor.  

De exemplu, Marcel Boloș susține că România are 16 miliarde de lei la dispoziție în anul 2024 pentru creșterea pensiilor. De aici rezultă un procent de 14% majorare.  

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu plusează și spune că veniturile seniorilor vor crește cel puțin cu rata inflației, care este de 14%, dar susține că ar putea exista și creșteri diferențiate, unii pensionari putând beneficia de creșteri de 20% sau chiar de 40%. 

×
Subiecte în articol: FMI pensii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close