Antena 3 CNN Economic Auto România, campioană la numărul de morți pe șosele. Titi Aur: Șoferul român este inconștient

România, campioană la numărul de morți pe șosele. Titi Aur: Șoferul român este inconștient

România, campioană la numărul de morți pe șosele. Titi Aur: Șoferul român este inconștient
15 Sep 2018   •   10:57

România este campioana Uniunii europene la capitolul decese în accidente rutiere. Numai anul trecut, și-au pierdut viața peste 2.000 de persoane. 

Deși avem o infrastructură deficitară, cea mai mare parte din vină o au șoferii.

Întrebat care este profilul șoferului român, Titi Aur, expert în conducere defensivă, a spus că este „needucat. Șoferul român este inconștient, nu pentru ca e sinucigaș, ci pentru că nu realizează că lui i se poate întampla 
Aici avem o mare problemă. E de neînțeles de ce șoferii din România nu înțeleg nimic din greșelile altora, adică treci pe lângă accidente grave, vezi la televizor multe accidente grave și parcă nimeni nu ține cont. 

Titi Aur spune că soluția pentru a schimba statisticile este „să conduci defensiv! Defensiv înseamnă să te aperi în primul rând de ceea ce ai putea să greșești tu, dar să te aperi și de ceea ce ar putea să greșească alții.

Conducerea defensivă aduce, pe lângă scăderea numărului de accidente, aduce și o economie directă. Nu doar că nu stric maşina, nu doar că nu fac morți, răniți și alte victime. Practic, aduce o economie la fiecare metru făcut cu mașină. Consumăm mai puține plăcute de frână, consumăm mai puține cauciucuri, uzăm mult mai puțin, consumăm mult mai puțin”.


 

×
Subiecte în articol: România morti sosele Titi Aur
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close