Antena 3 CNN Economic Auto (P) Ce trebuie sa iei in calcul daca urmeaza sa faci un drum lung cu masina

(P) Ce trebuie sa iei in calcul daca urmeaza sa faci un drum lung cu masina

(P) Ce trebuie sa iei in calcul daca urmeaza sa faci un drum lung cu masina
21 Sep 2018   •   11:23

Pentru ca suntem inca in perioada concediile, multi dintre noi isi planifica vacanta, iar ca mijloc de transport alegem fie avionul, mai rar trenul si de cele mai multe ori autoturismul personal. Astazi discutam despre lucrurile de care trebuie sa tinem cont daca urmeaza sa facem un drum lung cu masina, pentru vacanta sau in orice alt interes.

Primul lucru important pe care trebuie sa il ai in vedere este sa ai toate actele necesare la tine, si anume: permisul de conducere, actele masinii, asigurarea Rca si cartea verde daca mergi in afara granitelor. De asemenea, portbagajul trebuie sa fie echipat cu cric si chei pentru o eventuala pana si nu in ultimul rand cu roata de rezeerva. In plus, trebuie sa ai in regula si trusa de urgenta si triunghiul reflectorizant pe care trebuie sa il montezi in cazul in care stationezi din cauza unei defectiuni.

Inainte de a pleca la drum, nu uita sa te informezi si sa ai in telefon sau notat un numar de telefon al unui serviciu de tractari auto Bucuresti. Poate ca nu va fi necesar, dar nu vrei sa te afli in situatia in care ai nevoie de ajutor si sa nu stii la cine sa apelezi.

Nu uita sa porti cu tine si o cheie de rezerva a masinii. Pot exista incidente si poti sa pierzi una dintre cei, iar cea de rezerva te va scoate cu siguranta din incurcatura. Se poate sa nu fie nevoie sa o folosesti, dar vorba aceea, paza buna, trece primejdia rea.

Informeaza-te cu privire la drum. Masinile sunt de regula echipate cu sistem GPS, sau soferii inainte de un drum lung apeleaza la GPS pe telefon, insa noi recomandam sa iei cu tine si o harta fizica pentru a te putea orienta in cazul in care sistemul electronic da gres. Sunt cazuri in care sistemul electronic de navigatie nu iti oferta aceleasi optiuni pe care o harta fizica ti le poate oferi.

Nu uita sa alimentezi si sa verifici ce benzinarii ai pe traseu si de unde poti realimenta. Nu vrei sa ai supriza sa constati ca nu iti ajunge combustibilul pana la urmatoarea statie.

Daca ai bifat toate aceste lucruri, nu iti mai ramane decat sa te aprovizionezi cu niste gustari si sa pornesti la drum. Drum bun!

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close