Antena 3 CNN Economic Auto În ce constă diferența de preț dintre diferitele modele de elevatoare auto cu două coloane?

În ce constă diferența de preț dintre diferitele modele de elevatoare auto cu două coloane?

În ce constă diferența de preț dintre diferitele modele de elevatoare auto cu două coloane?
04 Oct 2019   •   18:31

Dacă doriți să investiți într-un elevator 2 coloane, probabil ați observat că prețurile pentru un astfel de elevator auto diferă mult nu doar de la magazin la magazin, ci și în cazul produselor aceluiași comerciant. Care este diferența dintre un elevator auto 2 coloane convenabil și unul scump și în ce tip de utilaj merită cel mai mult să investiți?

Ce este un elevator auto cu două coloane?

Un elevator auto cu două coloane este un utilaj greu folosit pentru mutarea în spațiu, pe verticală sau distanțe mici a vehiculelor în vederea reviziei sau depanării. Acestea sunt alcătuite din două coloane acționate electromecanic sau hidraulic care ridică vehiculul de la sol și permit mecanicilor un acces facil la componentele din interior.

De la cât pornește prețul pentru un elevator auto cu două coloane?

Elevatoarele auto au prețuri care pornesc de la 5000 de lei. În acest tarif este inclus TVA-ul, dar serviciile de livrare și montare trebuie plătite separat. Aceste servicii pot fi solicitate în general de la magazinul de unde se achiziționează produsul, sau pot fi contractate prin terțe firme specializate în domeniile respective.

În cazul transportului, deoarece costul acestuia diferă în funcție de distanța dintre service-ul auto al clientului și locația magazinului, cea mai convenabilă opțiune pentru client rămâne ridicarea personală a produsului. Procedând astfel, clientul are șansa de a vedea și alte produse din magazin și a compara caracteristicile produsului dorit cu alte modele pentru a face o alegere informată și în cunoștință de cauză.

Cele mai scumpe elevatoare auto cu două coloane pot depăși prețul de 20.000 de lei. Ele funcționează pe același principiu ca elevatoarele auto mai convenabile, dar caracteristicile lor fac obiectul diferenței de preț.

Elevatoare auto pentru un buget de 5000 - 7000 de lei

Dacă dispuneți de un buget de investiție de 5000 - 7000 de lei puteți să cumpărați un elevator auto care care să îndeplinească funcția de bază a unui elevator și anume ridicarea vehiculelor.

Chiar și cel mai ieftin model poate ridica vehicule cu o masă de până la 4200 kg și poate fi folosit pentru orice model de mașină care nu depășește capacitatea maximă de ridicare a elevatorului. În această categorie intră mașinile mici, dar și SUV-urile sau microbuzele.

Diferența de preț stă în detalii și cu aproximativ 5000 de lei se pot achiziționa elevatoare cu deblocare manuală a siguranțelor. Pentru o astfel de deblocare, mașina trebuie ridicată 10-15 cm de la sol, se deblochează siguranțele și apoi se coboară controlat elevatorul cu ajutorul manetei.

Elevatoare auto pentru un buget de 7000 - 10.000 de lei

Cu un buget de până la 10.000 de lei pentru achiziția unui elevator, gama de opțiuni se diversifică. Cu aproximativ 9500 de lei se poate achiziționa un elevator recomandat pentru reprezentanțele auto Mercedes, Wolkswagen sau BMW, cu sistem de siguranță cu deblocare automată.

Unele elevatoare din această clasă de preț pot ridica vehicule de până la 5000 kg asigurând stabilitate și siguranță chiar și în cazul sarcinii maxime. Ele sunt prevăzute cu tampoane de înaltă calitate pentru calarea mașinilor care asigură un contact delicat cu caroseria și sunt reglabile în înălțime, pe filet.

La utilajele din această gamă de preț ridicarea și coborârea este perfect sincronizată deoarece sunt prevăzute cu un sistem special de transmisie.

Elevatoare auto pentru un buget de 10.000 - 20.000 de lei

Dacă supliniți bugetul de achiziție al unui elevator auto cu până la 12.500 de lei, puteți achiziționa elevatoare cu două coloane cu o capacitate maximă de ridicare de 6000 kg alcătuite din doi cilindri supradimensionați care oferă stabilitate ridicată chiar și în cazul în care se atinge sarcina maximă de ridicare.

Blocarea pentru utilajele din această gamă de preț este tot automată, iar sistemul hidraulic de coborâre este un mare avantaj în cazul unei pene de curent.

Elevatoare auto pentru un buget de 20.000+ de lei

Elevatoarele cu prețuri ce depășesc 20.000 de lei sunt special concepute pentru ridicarea autoturismelor cu o masă de până la 6000 de kg. În afară de mașinile mici, SUV-urile și microbuzele care pot fi ridicate și de elevatoarele cu două coloane cu sarcini maxime de 4200 - 5000 de kg, ele pot ridica și camioane ușoare sau moto-stivuitoare.

În plus, au un sistem de sincronizare pe cabluri de oțel, care asigură o ridicare și coborâre rapidă și echilibrată a oricărui tip de vehicul asupra căruia se efectuează depanarea.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close