Antena 3 CNN Economic Auto Funcţia Google Maps cu care şoferii români îşi pot găsi maşina, dacă uită unde au parcat

Funcţia Google Maps cu care şoferii români îşi pot găsi maşina, dacă uită unde au parcat

Şoferii români care uită unde şi-au parcat maşina o pot găsi cu ajutorul Google Maps care are o funcţie mai puţin cunoscută.

Funcţia Google Maps cu care şoferii români îşi pot găsi maşina, dacă uită unde au parcat
Sursa foto: Getty Images I fujji
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2023   •   14:43

În ziua de azi, există şoferi care nu mai ştiu cu exactitate locul în care şi-au lăsat maşina parcată, mai ales atunci când este vorba despre parcările mari, cum sunt cele din mall, spre exemplu.

În acest sens, o funcție mai puțin cunoscută a Google Maps vă poate arăta locul în care ați parcat mașina.

Funcţia Google Maps pe care nu toţi şoferii români o cunosc sau ştiu să o folosească este însă de un real ajutor, mai ales într-un oraş mare, într-un loc în care nu obișnuiești să parchezi sau într-o zonă pe care nu o frecventezi regulat.

Se ştie faptul că Google Maps asistă șoferul unui vehicul în diverse moduri, cum ar fi să ajungă la un punct folosind cel mai rapid traseu sau să facă acest lucru folosind ruta care îi va oferi cel mai mic consum posibil.

De asemenea, există și alte funcții foarte utile, cum ar fi găsirea unui loc de parcare într-o zonă necunoscută. 

Această opţiune cu simbolul P (Parcare) pe hărți indică unde sunt amplasate locurile de parcare din apropiere și dacă există un spațiu liber.

Totodată, mai este o funcție "ascunsă" care le poate fi de mare ajutor şoferilor care nu mai ţin minte exact unde au parcat maşina. Această funcţie "marchează" pe hartă locul în care şoferul şi-a parcat mașina.

Pentru a utiliza această funcție, trebuie să apeși pe punctul albastru care arată locația pe hartă unde te afli și să selectezi punctul ca "Salvează locul de parcare". Locul de parcare al mașinii va fi apoi marcat cu un punct galben și litera "P".

Tot ce are de făcut un şofer, atunci când nu mai ştie exact unde a parcat maşina, este să se îndrepte spre punctul galben, urmând traseul pietonal pe care îl va arăta Google Maps.

×
Subiecte în articol: Google Maps parcare masina
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close