Antena 3 CNN Economic Auto Decizie incredibilă luată de Volkswagen. Va înceta producția unuia dintre cela mai cunoscute modele

Decizie incredibilă luată de Volkswagen. Va înceta producția unuia dintre cela mai cunoscute modele

Decizie incredibilă luată de Volkswagen. Va înceta producția unuia dintre cela mai cunoscute modele
Sursa foto: Sursă: Pixabay
15 Sep 2018   •   14:32

Volkswagen va încheia producția modelului Beetle în 2019, una dintre cele mai cunoscute modele de automobile din lume. Compania germană a declarat că producția se va încheia la uzina din Mexic în luna iulie după producția modelelor aniversare. 

Beetle își are rădăcinile în Germania nazistă și a devenit cunoscut în toată lumea datorită filmelor Disney în care a apărut. Beetle a fost conceput inițial în 1930 de inginerul legendar Ferdinand Porsche, nume care acum este sinonim cu mașinile rapide, la cererea lui Adolf Hitler, care dorea să aibă o mașină ieftină și practică pusă la dispoziția poporului german.

Vânzările însă, în special pe piață americană au scăzut în ultimii ani. 

Volkswagen, în urma scandalului legat de emisiilor de motorină și a investițiilor uriașe în vehiculele electrice, a declarat că va încerca să-și reducă gamă de modele, concentrându-se mai mult pe mașinile de famile și pe cele electrice. 

Compania spune că modelele finale Beetle vor fi disponibile atât în stilul coupe cât și decapotabil. VW a luat în considerare tranziția modelului într-o mașină electrică, înainte de a decide abandonarea producției.  

Sursă: BBC 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close