Antena 3 CNN Economic Auto Care sunt cele două luni ale anului în care scad prețurile mașinilor noi. Nu rata ocazia!

Care sunt cele două luni ale anului în care scad prețurile mașinilor noi. Nu rata ocazia!

Care sunt cele două luni ale anului în care scad prețurile mașinilor noi. Nu rata ocazia!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Iul 2018   •   18:38

Majoritarea lucrurilor din viaţă au un preţ stabilit de legile cererii şi a ofertei. Când există o piaţă constantă pentru un anumit produs, preţul său va rămâne stabil. Atunci când cererea scade, preţul se poate şi el adapta pentru a restabili interesul cumpărătorilor.

Când vine vorba de autoturisme, producătorul stabileşte un preţ de listă al unei maşini, dar dealerii pot decide cât de mult se ţin de acest preţ. Preţul cerut nu se poate schimba foarte drastic, dar există momente când dealerii vor oferi reduceri generoase pentru a scăpa de maşinile din stoc, scrie ProMotor.

În comun cu alte produse, dealerii de automobile au obiective de vânzări. De obicei, acestea se desfăşoară lunar sau trimestrial, astfel încât cumpărăturile către sfârşitul lunii - şi mai ales către sfârşitul lunii martie, iunie, septembrie şi decembrie - pot aduce reduceri. Tot atunci dealerii sunt mai flexibili. Octombrie şi decembrie pot fi luni deosebit de bune, deoarece mulţi dealeri înregistrează o scădere a consumului, clienţii concentrându-se pe cheltuielile de Crăciun.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close