Antena 3 CNN Economic Site-ul ANAF face noi victime. Firmele de transport nu pot accesa codurile din sistemul informatic și riscă amenzi uriașe

Site-ul ANAF face noi victime. Firmele de transport nu pot accesa codurile din sistemul informatic și riscă amenzi uriașe

Sistemul Ro E-Transport are probleme grave de funcționare, potrivit transportatorilor.

de Radu Tiliță    |    19 Feb 2024   •   09:33

Șoferii de TIR-uri se plâng că rămân blocați în vămi cu mărfuri perisabile, pentru că nu pot accesa codurile de care au nevoie de pe site-ul ANAF.

Dacă la problemele invocate de firmele de transport soluțiile lipsesc, în schimb, legea prevede amenzi mari tocmai pentru firmele afectate.

"Transportatorii se plâng în ultimele săptămâni că nu mai pot înregistra marfa pe care o transportă din cauza sistemului informatic nefuncțional pus la dispoziție de statul român.

Aceștia spun că nu reușesc să intre în posesia codurilor unice prin intermediul site-ului ANAF.

În plus, transportatorii acuză faptul că vameșii nu îi lasă să treacă, iar mărfurile perisabile se strică în vămi, atât la intrarea în țara noastră, cât și la ieșire.

Asta, în pofida faptului că legea prevede că, atunci când sistemul este nefuncțional, obligativitatea deținerii acestor coduri ar trebui să fie ridicată, 

Mai mult, transportatorii arată că sistemul vine la pachet și cu o serie de amenzi.

În cazul în care trec vama pe proprie răspundere, amenzile sunt cuprinse între 10.000 lei și 100.000 lei pentru persoanele juridice care nu declară marfa conformă cu ceea ce transportă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN Radu Tiliță.

×
Subiecte în articol: ANAF RO e-Transport vama tiruri amenzi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close