Antena 3 CNN Coronavirus Secție ATI dintr-un spital din București care stă învelită în țiplă din lipsă de medici: ”Sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează”

Secție ATI dintr-un spital din București care stă învelită în țiplă din lipsă de medici: ”Sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează”

Numărul pacienților infectați cu COVID de la Terapie Intensivă crește în România, dar din spitale lipsesc medici și asistenți care să se ocupe de bolnavi.

Secție ATI dintr-un spital din București care stă învelită în țiplă din lipsă de medici: ”Sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează”
de Andreea Cigolea    |    03 Oct 2020   •   12:01

Astfel s-a ajuns ca o secție de terapie intensivă dintr-un spital din București să stea închisă, deși este dotată cu aparatură medicală de ultimă generație.

Este cazul Spitalului Witting din Capitală, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, care din 24 iulie a devenit spital suport COVID, în urma unui ordin al ministrului Sănătății. Deși au trecut mai bine de două luni, secția ATI nu e operațională, deși are 16 ventilatoare și 16 paturi noi.

”Patru cazuri care s-au agravat au trebuit să fie transferate în alte secții ATI funcționale, uneori la mare distanță de București, pentru că în București nu mai existau locuri. Pacienții au avut și noroc, în acest sens, dacă au ajuns în timp util acolo unde trebuiau să ajungă”, a declarat Laurențiu Ungurianu, medic chirurg la Spitalul Witting, conform Digi24.

Spiatalul Colentina, din nou spital COVID?

Și premierul se declară uimit de situația spitalului Witting din Capitală și susține că ia în calcul transformarea spitalului Colentină în spital COVID.

“Am discutat cu domnul Tătaru să creștem capacitatea secțiilor ATI. Avem posibilitatea să facem asta la Matei Balș, să retransformăm Spitalul Colentina în spital COVID, să punem în funcțiune secția de la Spitalul Witting, unde, sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează” a spus Orban.

×
Subiecte în articol: ati Witting Colentina
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close