Antena 3 CNN Coronavirus Patriarhia Română, despre certificatul COVID: ”Participarea la slujbe răspunde unei nevoi esențiale”

Patriarhia Română, despre certificatul COVID: ”Participarea la slujbe răspunde unei nevoi esențiale”

Participarea credincioșilor la slujbe răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală, la fel ca magazinele alimentare sau farmaciile. Acesta este unul dintre argumentele pe baza căruia Patriarhia Română a cerut autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului la slujbe.

Patriarhia Română, despre certificatul COVID: ”Participarea la slujbe răspunde unei nevoi esențiale”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    03 Dec 2021   •   19:23

Potrivit Basilica.ro, Patriarhia a cerut joi autorităților să nu introducă obligativitatea certificatului pentru participarea la slujbe.

"Așa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetățenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esențiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcașurile de cult răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet.

Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte.

2. Prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea și depresia.

3. Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării și a solidarității, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării.

Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecție când organizează evenimente religioase", au transmis reprezentanții Patriarhiei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că certificatul verde nu va fi folosit la slujbele religioase

Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

"Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei", a declarat Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Patriarhia Romana COVID-19 slujba
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close