Antena 3 CNN Coronavirus Medicii români care își ajută colegii din Italia: Vom da maximul posibil

Medicii români care își ajută colegii din Italia: Vom da maximul posibil

Cei 11 medici și 3 infirmiere din România care ajută la tratarea bolnavilor din Italia au ajuns într-un spital de lângă Milano, una dintre cele mai afectate zone de pandemia de coronavirus. „Vom da maximul posibil”, promit membrii delegației române.

Medicii români care își ajută colegii din Italia: Vom da maximul posibil
08 Apr 2020   •   20:27

Sunt puţini, dar au inimi mari. Şi reprezintă solidaritatea României faţă de ţara cu cel mai mare număr de victime făcute de coronavirus în lume, Italia. Sunt 11 medici şi 3 infirmiere, care s-au pus pe ei pe plan secund şi au mers în plin focar de boală, ca să-şi ajute colegii.

„Am lăsat acasă familiile noastre, dar am venit aici să ajutăm familia Uniunii Europene”, a spus maiorul Joe Stroescu, şeful delegaţiei României.

Medicii români au mers într-un spital de lângă Milano. Nu au avut prea mult timp la dispoziţie să se acomodeze – le-a fost prezentată situaţia şi au trecut la treabă. Asta vor face timp de două săptămâni.

„Ştim cu toţii situaţia Italiei în aceste zile. Am venit aici pentru a da o mână de ajutor poporului italian. Muncim alături de ei pentru a da maximul posibil”, a mai spus maiorul Joe Stroescu.

Pe Facebook, ministrul de Externe al Italiei le-a mulţumit medicilor noştri şi le-a transmit un mesaj în limba română.

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close