Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Lucrările de constructii, creştere semnificativă în primele două luni ale anului

Lucrările de constructii, creştere semnificativă în primele două luni ale anului

Lucrările de constructii, creştere semnificativă în primele două luni ale anului
Sursa foto: foto: jurnalul.ro
15 Apr 2015   •   10:43

 Construcţiile sunt un domeniu din ce în ce mai activ în România. Volumul lucrărilor a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,8%, respectiv cu 14,7%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

"Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de construcţii noi cu 20,2% (serie brută, n.r.) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,3%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 2,0%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale cu 31,2%, clădirile rezidenţiale cu 12,3% şi la construcţiile inginereşti cu 6,3%", se arată într-un comunicat INS.

În luna februarie, lucrările de construcţii au crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,3% , respectiv 5,3%. Faţă de februarie 2014, indicatorii sunt mai mari cu 19,7%, respectiv 17,7%.

×
Subiecte în articol: constructii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close