Antena 3 CNN Be EU Virginijus Sinkevicius: "În România există progrese semnificative privind pădurile"

Virginijus Sinkevicius: "În România există progrese semnificative privind pădurile"

Comisarul european Virginijus Sinkevicius, responsabil pentru mediu, oceane și pescuit, a declarat la Antena 3 CNN că în România există progrese semnificative privind pădurile.

Virginijus Sinkevicius: "În România există progrese semnificative privind pădurile"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2023   •   12:57

România are probleme mari în ceea ce privește poluarea, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor dar are şi unele probleme legate de păduri.

Comisarul european Virginijus Sinkevicius spune că țara noastră a făcut în ultimul timp progrese semnificative în privința pădurilor.

"Lucrăm în mod constructiv și pot să spun că există progrese semnificative în legătură cu pădurile. În primul rând sistemul Sumal este aproape complet operațional.

Ştiu că unele dintre ONG-uri nu sunt mulțumite de el dar Comisia a efectuat un audit independent al sistemului Sumal și poate spune că într-adevăr sistemul este operațional. Acestea sunt constatările acestui audit", a explicat Sinkevicius, sâmbătă, la "Be EU cu Sabina Iosub".

De asemenea, România a adoptat codul forestier iar în acest cod forestier există o parte foarte importantă referitoare la amenzile mărite și chiar la urmărirea penală în ceea ce priveşte infracţiunile de mediu şi tăierile ilegale de păduri.

Citeşte şi: Comisarul european Virginijus Sinkevicius avertizează: 70% din solurile noastre nu sunt în stare bună!

"Pe problema pădurilor nu pot spune că nu există progres. Există cu siguranță un progres care s-a făcut și este un progres important", a mai spus responsabilul european pentru mediu, oceane și pescuit.

"Sperăm să continuăm să lucrăm cu România cu autoritățile române și sper că schimbarea de guvern sau rotația guvernamentală nu va face ca România să dea înapoi pe drumul pe care este", a încheiat el.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

 

×
Subiecte în articol: Virginijus Sinkevicius be EU paduri
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close