Antena 3 CNN Be EU Victor Boştinaru: Perspectivele Uniunii post-Brexit ar putea să plece din România

Victor Boştinaru: Perspectivele Uniunii post-Brexit ar putea să plece din România

Victor Boştinaru: Perspectivele Uniunii post-Brexit ar putea să plece din România
13 Sep 2017   •   19:49

Perspectivele Uniunii post-Brexit ar putea să plece din România, a apreciat eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, într-o declaraţie acordată AGERPRES. 

"Propunerea preşedintelui Juncker de a organiza un summit la Sibiu în 2019 poate părea doar un regal făcut lui Klaus Iohannis şi într-o oarecare măsură este o trimitere directă la preşedintele României şi la preşedinţia românească a Consiliului. Perspectivele Uniunii post-Brexit ar putea să plece, iată, din România. Dar, dincolo de acest fapt, trebuie recunoscut ataşamentul acestui preşedinte de Comisie Europeană la valorile Uniunii Europene şi, de ce nu, ataşamentul său pentru România. Dacă există o ţară care să fi ieşit cu imaginea întărită din acest discurs consistent de o oră, aceasta este cu siguranţă România", a apreciat europarlamentarul social-democrat. 

Potrivit acestuia, toate mesajele pe care Jean-Claude Juncker le-a transmis miercuri sunt foarte importante pentru viitorul Uniunii Europene şi viitorul României ca stat membru al Uniunii. 

"Întrebarea pe care trebuie să ne-o adresăm astăzi este dacă suntem în stare să transformăm această mână întinsă de către preşedintele Juncker într-o oportunitate. Trebuie să înţelegem faptul că referinţele lui Jean-Claude Juncker la ambiţiile şi dorinţele României sunt legitime. Aprecierea, ataşamentul şi respectul domnului Juncker pentru România, însă, ţin de personalitatea sa", a adăugat Victor Boştinaru. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în oraşul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close