Antena 3 CNN Be EU Vera Jourova: "Românii nu trebuie să plătească prețul pentru problemele din spațiul Schengen"

Vera Jourova: "Românii nu trebuie să plătească prețul pentru problemele din spațiul Schengen"

Vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourova, dă asigurări că România are tot sprijinul pentru a fi membru Schengen cu drepturi depline.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   10:50

Vera Jourova a spus la "Be EU cu Sabina Iosub" că țara noastră depune toate eforturile pentru protecția frontierelor externe și situația migrației și că nu trebuie să plătească prețul pentru problemele din spațiul Schengen.

"Aveți toți sprijinul nostru. Şi nu este ceva nou. Din nou, durează deja de ceva timp.

Am auzit de la unele state membre că înainte ca România să fie invitată în Schengen trebuie finalizată monitorizarea reformei sistemului judiciar. Așa s-a întâmplat anul acesta pe 15 septembrie.

Şi ceea ce s-a întâmplat de asemenea în septembrie a fost că Ursula von der Leyen a spus foarte clar în discursul său privind starea Uniunii că România și Bulgaria merită să fie în Schengen, că faceţi tot ceea ce este necesar în domeniul migrației, al protecției frontierelor externe și astfel există un sprijin deplin care a fost declarat de multe ori în diferite foruri.

Şi sper în continuare că România va primi sprijin deplin din partea tuturor statelor membre", a spus vicepreşedinta Comisiei Europene.

"Românii nu trebuie să plătească prețul pentru problemele din spațiul Schengen", a adăugat Vera Jourova.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close