Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen: "China a recurs tot mai mult la coerciţie comercială, la boicotul produselor europene"

Ursula von der Leyen: "China a recurs tot mai mult la coerciţie comercială, la boicotul produselor europene"

China a fost criticată, joi, la Berlin, de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acesta a reclamat abordările politice și acțiunile economice ale Beijingului care dezavantajează Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen: "China a recurs tot mai mult la coerciţie comercială, la boicotul produselor europene"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   20:37

"China a recurs tot mai mult la coerciţie comercială, la boicotul produselor europene şi la controale la export pentru materiile prime critice. Este suficient să ne gândim la recenta pregătire a unor posibile restricţii pentru exporturile de galiu şi germaniu, care sunt esenţiale pentru fabricarea de bunuri precum semiconductorii sau panourile solare", a declarat Von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a explicat care ar fi soluțiile.

"Deşi nu dorim să rupem legăturile cu China, trebuie să eliminăm riscurile în relaţia noastră şi ne construim strategia de reducere a riscurilor pe trei piloni: apărarea intereselor noastre economice legitime, dialogul pentru abordarea diferenţelor noastre şi diversificarea partenerilor noştri", pentru a reduce dependenţa excesivă a UE faţă de China în aprovizionarea cu unele produse şi materii prime, spune Von der Leyen, potrivit Agerpres, care citează agenția EFE.

Totodată, aceasta a dezaprobat subvenţiile pe care China le oferă pentru fabricarea vehiculelor electrice, întrucât asta ar duce la o scădere a competitivității producătorilor din Europa.

China "are o agendă prin care doreşte să schimbe regulile în favoarea intereselor naţionale", ceea ce "este contrar intereselor noastre şi valorilor noastre" europene, şi-a continuat criticile la adresa Beijingului preşedinta Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: China Ursula von der Leyen critica
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close