Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen candidează pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene

Ursula von der Leyen candidează pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va candida pentru un nou mandat la conducerea executivului comunitar.

Ursula von der Leyen candidează pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene
Sursa foto: Hepta/ Philipp von Ditfurth
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   15:49

Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a fost precaută, până recent, în discursul său public pe marginea acestui subiect.

Oficializarea candidaturii a avut loc luni, în cadrul unei reuniuni a partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU) desfășurată la Berlin.

"În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept cap de listă, înaintea Congresului Partidului Popular European, PPE, care va avea loc pe 6 şi 7 martie la București", a declarat președintele CDU, Friedrich Merz. 

"Doresc să candidez pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene, în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie", a confirmat, la rândul său, Ursula von der Leyen.

Presa internațională notează că anunțarea candidaturii lui von der Leyen pentru un al doilea mandat de cinci ani marchează primul pas într-o bătălie electorală de patru luni.

Un posibil competitor pentru actuala șefă a Comisiei Europene ar putea fi premierul Estoniei, Kaja Kallas.

Sondajele efectuate în statele Uniunii Europene arată că o alianță în Parlamentul European între grupurile politice progresiste, care includ popularii, socialiștii, Verzii și Renew Europe, ar putea fi mai dificilă, în urma creșterii popularității partidelor conservatoare și de extremă dreapta.

Estimările spun, pe de altă parte, că extremiștii nu vor putea împiedica formarea unei majorități progresiste după alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei veri.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close