Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană prelungește sancțiunile economice contra Rusiei

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile economice contra Rusiei

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile economice contra Rusiei
28 Iun 2017   •   13:31

Consiliul Uniunii Europene a decis să prelungească până la 31 ianuarie 2018 sancțiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei rusești, se arată într-un comunicat de presă.

Această decizie a fost luată ca urmare a informațiilor prezentate de președintele francez Emmanuel Macron și de cancelarul german Angela Merkel în cadrul Consiliului European din 22-23 iunie 2017, referitoare la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Acest fapt a deschis calea reînnoirii sancțiunilor pentru o perioadă suplimentară de șase luni.

Consiliul a oficializat această decizie astăzi prin procedură scrisă și, potrivit regulii aplicabile tuturor deciziilor de acest tip, în unanimitate.

Măsurile au fost introduse inițial la 31 iulie 2014, pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina. Măsurile au fost consolidate în septembrie 2014. Acestea vizează sectorul financiar, sectorul energetic și sectorul apărării, precum și domeniul produselor cu dublă utilizare.

La 19 martie 2015, Consiliul European a convenit să coreleze durata sancțiunilor cu punerea în aplicare deplină a acordurilor de la Minsk, prevăzută să aibă loc până la 31 decembrie 2015. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat și având în vedere că acordurile de la Minsk încă nu au fost puse pe deplin în aplicare, Consiliul a prelungit sancțiunile.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close