Antena 3 CNN Be EU Ramona Strugariu, europarlamentar: "Acest mandat ne-a demonstrat că putem face echipă la nivel european"

Ramona Strugariu, europarlamentar: "Acest mandat ne-a demonstrat că putem face echipă la nivel european"

Europarlamentarul Ramona Strugariu a vorbit, într-un interviu oferit pentru Sabina Iosub la Parlamentul European de la Strasbourg, despre cele mai mari provocări și realizări ale acestui mandat.

Ramona Strugariu, europarlamentar: "Acest mandat ne-a demonstrat că putem face echipă la nivel european"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Sabina Iosub    |    24 Apr 2024   •   12:39

Ramona Strugariu este membră a grupului Renew din Parlamentul European, făcând parte din Comisia "Libertăți și Afaceri Civile".

"Am avut un mandat în care ne-am luptat cu o pandemie, apoi cu un război care continuă. Cred că a fost un mandat care ne-a demonstrat că putem face echipă la nivel european.

Am realizat foarte multe lucruri, repede și bine, și mă refer la activitatea întregului Parlament European. Mă refer la răspunsul legat de pandemie, apoi la criza energetică și la soluțiile pe care le-am găsit pentru a putea ajuta Ucraina.

Din punct de vedere personal, am realizat ceea ce nici nu visam să realizez. În primul rând, o reușită se referă la legislația care protejează presa și libertatea de exprimare. Cred că a fost cel mai important proiect al meu, din punct de vedere profesional.

Be EU, live din Parlamentul European

Europarlamentarul Ramona Strugariu, despre activitatea din acest mandat

Publicată de Be EU pe Miercuri, 24 aprilie 2024

Avem două legi foarte importante la nivel european, anume: Directiva anti-SLAPP și Actul European pentru Libertatea Presei, care chiar este o lege istorică, care introduce un cadru solid pentru independența editorială și pentru siguranța jurnaliștilor.

Este mare lucru, pentru că noi, aici, în Uniunea Europeană, am avut situații în care jurnaliștii au fost intimidați și unde a existat foarte multă presiune politică.

În continuare, cred că se poate face mai mult. Cred că, pentru mandatul viitor, ar trebui să ne gândim serios la un fond permanent pentru finanțarea presei independente și la mai mult acces către finanțarea europeană", a spus Ramona Strugariu.

Ramona Strugariu a vorbit și despre prioritățile stabilite pentru viitor.

"Trebuie să câștigăm războiul și trebuie să ne asigurăm că păstrăm un cadru cât mai solid pentru economiile Europei, pentru că asta ne face mai puternici din toate punctele de vedere. 

De asemenea, trebuie să fim conștienți că Putin nu se va opri niciodată într-un punct anume. Nu se va opri dacă nu-l oprim noi și cred că aceasta ar trebui să fie o prioritate", a încheiat europarlamentarul. 

×
Subiecte în articol: Ramona Strugariu be EU
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close