Antena 3 CNN Be EU Provocările anului 2018 în Parlamentul European

Provocările anului 2018 în Parlamentul European

Provocările anului 2018 în Parlamentul European
Sursa foto: foto: captură Antena 3
15 Ian 2018   •   11:16

Prima sesiune plenară în Parlamentul European începe pe astăzi, pe 15 ianuarie, la Strasbourg

Provocările anului 2018 în Parlamentul European sunt legate de migrație, de câți oameni trebuie să primească fiecare țară. Un exemplu referitor la presiunea acestui subiect în Uniunea Europeană ar putea fi faptul că zilele trecute, în Austria, 20.000 de oameni au ieșit în stradă fiindcă nu sunt mulțumiți de cum tratează această țară subiectul. 

De asemenea, un alt subiect important este terorismul fiindcă doar în ultima jumătate a anului 2017, în Uniunea Europeană, au avut loc numeroase atacuri: în Barcelona (2 morți și 20 de răniți), în Londra (8 morți și 48 de răniți) sau în Manchester (22 de morți și 11 răniți). 

Brexit-ul este o altă mare provocare a anului 2018. Sunt în continuare negocieri între Marea Britanie și Uniunea Europeană referitoare la ce fel de Brexit să fie, cât ar trebui să plătească Marea Britanie, ce se va întâmpla cu cetățenii. Toate aceste lucruri trebuie să își găsească răspuns anul acesta fiindcă în 2019 Marea Britanie iese din Uniunea Europeană. 

De asemenea, și marea problemă cu Fake News trebuie să-și găsească rezolvare anul acesta. Nici în Statele Unite nu s-a găsit încă o metodă de a opri știrile false, însă specialiștii din Uniunea Europeană vor încerca și ei să găsească o soluție. 

×
Subiecte în articol: Strasbourg Sabina Iosub previziuni
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close