Antena 3 CNN Be EU Prima rundă de negocieri pentru viitorul procuror șef european. ”S-a intrat cu ideea de a pune cărțile pe masă”

Prima rundă de negocieri pentru viitorul procuror șef european. ”S-a intrat cu ideea de a pune cărțile pe masă”

Prima rundă de negocieri pentru viitorul procuror șef european. ”S-a intrat cu ideea de a pune cărțile pe masă”
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Mar 2019   •   13:37

Update 13.30: S-a încheiat prima rundă de negocieri, fără vreo concluzie. 

”A fost o discuție de tatonare, din informațiile pe care le am. Fiecare parte și-a prezentat decizia. Vorbim despre informații extrem de proaspete, amănuntele vor veni și pe parcursul zilei de astăzi. S-a intrat cu ideea de a pune cărțile pe masă și de a avea următoarea rundă de negocieri săptămâna viitoare la Strasbourg. În aprilie vedem exact când se ia decizia” a spus Sabina Iosub, pentru Antena 3.

”A fost discutat profilul candidatului, iar data viitoare vor încerca să se pună de acord asupra profilului pe care îl doresc. Consiliul a cerut sa fie finalizata alegerea procurorului pana in sesiunea din aprilie, dar Parlamentul a refuzat” a spus în exclusivitate pentru Antena 3 Sabina Iosub.

Știrea inițială

Astăzi are loc prima rundă de negocieri dintre Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European privind viitorul procuror șef european.

Din echipa de negociere a Parlamentului European fac parte Claude Moraes (președinte al comisiei LIBE), Judith Sargentini (vicepreședinte LIBE) și Ingeborg Grassle (președintele CONT).

În comisia LIBE, Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot.

De partea cealaltă, în Consiliu, câștigător a fost Jean-Francois Bonhert.

Sabina Iosub, în direct de la Bruxelles, vine cu detalii: 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close