Antena 3 CNN Be EU Mircea Diaconu, reacție privind viitorul Uniunii Europene

Mircea Diaconu, reacție privind viitorul Uniunii Europene

Mircea Diaconu, reacție privind viitorul Uniunii Europene
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2017   •   16:51

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Ministrul Delegat al Președinției Malteze a Consiliului Uniunii Europene, Carmelo Abela, au semnat la Strasbourg, Decizia Parlamentului European și a Consiliului cu privire la desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural.

Semnarea oficială a avut loc în prezența eurodeputatului Mircea Diaconu, raportor din partea Parlamentului European, și a Petrei Kammerevert, Președinta Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European (CULT).

"Viitorul Uniunii Europene se bazează pe trei piloni importanți: dezvoltare economică, coeziune socială și refacerea relației directe între Bruxelles și cetățenii din UE. Un An European dedicat conservării și promovării patrimoniului cultural european este în beneficiul tuturor acestor aspecte. În măsura în care Uniunea Europeană se îndreaptă către o economie bazată pe inovație, informație și sustenabilitate, desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural poate revigora sectorul industriilor creative și culturale, care reprezintă mai mult de 3% din PIB-ul Uniunii Europene", a declarat Mircea Diaconu, potrivit DCNews.

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close