Antena 3 CNN Be EU Europarlamentar olandez: România e gata să intre în Schengen

Europarlamentar olandez: România e gata să intre în Schengen

Europarlamentar olandez: România e gata să intre în Schengen
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/Matthijs van Miltenburg
de M.Z.    |    21 Sep 2017   •   15:58

România e pregătită să se alăture spaţiului Schengen, a declarat un europarlamentar olandez aflat în vizită în ţara noastră. 

Condiţiile tehnice de aderare au fost îndeplinite. Potrivit oficialului, declaraţiile premierului olandez Mark Rutte, care spune că România nu trebuie să fie primită încă în spaţiul de liber schimb, nu reprezintă poziţia oficială a guvernului. 

Condiţiile tehnice de aderare au fost îndeplinite, aşa că are sens ca atât România cât şi Bulgaria să ni se alăture în ceea ce priveşte spaţiul Schengen. Ştiu că premierul nostru, Mark Rutte, a reacţionat la discursul despre starea Uniunii a domnului Juncker din Parlamentul European, şi a spus că România nu va intra în spaţiul Schengen. Cred că motivele sunt mai degrabă domestice, e mai mult părerea lui personală decât o declaraţie în numele populaţiei olandeze. Asta pentru că partidul meu negociază formarea unui nou guvern şi probabil că nu va face niciun compromis cu privire la această problemă şi va menţine linia potrivit căreia România e pregătită de aderare, ar trebui să fie admisă aşa că noi suntem de acord cu domnul Juncker”, a spus europarlamentar olandez Matthijs van Miltenburg.

×
Subiecte în articol: Schengen spatiu Schengen
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close