Antena 3 CNN Be EU Be Eu. Securitate și siguranță în Uniunea Europeană. „Din cauza lipsei de comunicare, au apărut situații în Europa, care ar fi putut fi evitate, cum ar fi atacurile teroriste”

Be Eu. Securitate și siguranță în Uniunea Europeană. „Din cauza lipsei de comunicare, au apărut situații în Europa, care ar fi putut fi evitate, cum ar fi atacurile teroriste”

Be Eu. Securitate și siguranță în Uniunea Europeană. „Din cauza lipsei de comunicare, au apărut situații în Europa, care ar fi putut fi evitate, cum ar fi atacurile teroriste”
01 Iul 2017   •   10:29

La nivel european este o discuție uriașă cu privire la securitate și apărare. În acest context, Ivo Vajgl a vorbit despre ceea ce ar trebui să fie făcut în continuare în Uniunea Europeană.

„La nivel euroipean, cred că e important să începem să ne construim propriul sistem de apărare, să ne folosim resursele, cunoștințele, instituțiile de cercetare științifice și, desigur, să lucrăm la un sistem în care serviciile militare și civile să coopereze și să facă schimb de informații cu deplină încredere. Din cauza lipsei acestei comunicări, au apărut multe situații în Europa, situații care ar fi putut fi evitate, cum ar fi atacurile teroriste”, a spus Ivo Vajgl, membru al Parlamentului European. 

„Este important ca toate țările să participe la costurile securității colective, ca în NATO. Dar asta se aplică și pentru țările cate nu sunt membre NATO”, a mai spus Ivo Vajgl.

Întrebat dacă ar fi posibil ca în următoarea perioadă se se creeze o astfel de armată europeană, Vajgl a spus că este sceptic în privința acestui lucru.

„Sunt un pic sceptic în privința unei noi armate, pentru că nu cred că toate țările, mai ales cele mari, acelea care au armate sofisticate, cum ar fi puterea atomică, vor fi dispuse să împărtășească datele pe care le au să să împartă resursele”, a precizat Ivo Vajgl.

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub Europa Securitate siguranta be EU
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close