Antena 3 CNN Be EU Be EU. Reguli noi pentru fertilizatori în Europa

Be EU. Reguli noi pentru fertilizatori în Europa

Be EU. Reguli noi pentru fertilizatori în Europa
Sursa foto: foto: captura Antena 3
23 Mar 2019   •   10:19

Fermierii din Europa vor putea folosi mai ușor îngrășămintele organice.

Regulile la nivel comunitar au fost schimbate recent, în condițiile în care legislația pe acest sector era învechită și nu cuprindea nimic din tehnologiile moderne sau ecologice.

Va fi permis, de asemenea, expportul de îngrășământ organic ceea ce va face ca agricultura ecologică să se dezvolte.

Sabina Iosub a vorbit la Be EU cu invitații săi, despre cele mai importante schimbări din domeniu și când vor fi puse acestea în practică.

"Asta era ideea. Mulți fermieri voiau să facă asta, voiau să folosească mai multe îngrășăminte organice, dar nu puteau din cauza legislației europene vechi. În sfărșit am modernizat acestă legislație și ei vor putea folosi aceste îngrășăminte peste trei ani. Deci ei erau cu un pas înaintea celor ce fac politică", a declarat europarlamentarul Jan Huitema.

"Erau reglementate doar două tipuri de îngrășăminte până acum. Și erau în vreo 3-4 documente legislative. Era o nebunie pentru toată lumea să știe unde să caute și cum să respecte legislația.

Tehnologiile au avansat, viziunile politicienlor sau viziunile economice, la fel, trebuie să fie corelate cu realitatea și atunci am pornit de la premisa că toate îngrășămintele trebuie să fie legiferate, trebuie să fie reciclate toate deșeurile produse de noi, începând de la nămolurile din stațiile de epurare, gunoiul de grajd care generează foarte mult fosfor extrem de necesar în africultură", a precizat, la rândul său, europarlamentarul Mihai Țurcanu.

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close