Antena 3 CNN Be EU Be EU: Parlamentul European vrea să schimbe normele pentru online. Europarlamentar: „Drepturile de autor să se răsfrângă asupra lucrărilor de creație, nu asupra relatării faptelor”

Be EU: Parlamentul European vrea să schimbe normele pentru online. Europarlamentar: „Drepturile de autor să se răsfrângă asupra lucrărilor de creație, nu asupra relatării faptelor”

Be EU: Parlamentul European vrea să schimbe normele pentru online. Europarlamentar: „Drepturile de autor să se răsfrângă asupra lucrărilor de creație, nu asupra relatării faptelor”
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Iun 2017   •   10:20

Parlamentul European vrea să schimbe normele în ceea ce privește drepturile de autor aplicabile în zona de online. Mai simplu spus, europarlamentarii se gândesc să le ceară celor de la Facebook, Google, YouTube să plătească drepturi de autor pentru articolele sau filmulețele pe care le distribuie.

Totul a început de la o propunere a Comisiei Europene care asupra căreia se așteaptă o decizie concretă în perioada următoare.

Invitată la emisiunea Be EU, de la Antena, europarlamentarul Julia Reda, a vorbit despre efectele negative ale unei astfel de inițiative.

”Cred că este idee foarte greșită. Deja avem în Germania o asemenea lege și nu a funcționat deloc. De fapt, a avut un efect negativ pentru cei care publică pentru că, atunci când au început să taxeze pentru aceste link-uri, motoarele de căutare au încetat, pur și simplu, să mai facă aceste legături către site-urile respective”, a spus Julia Reda, la Antena 3.

În acest sens, europarlamentarul consideră că drepturile de autor trebuie să se răsfrângă asupra lucrărilor de creație, nu asupra relatării faptelor.

O opinie similară are și europarlamentarul român Victor Negrescu, care consideră că mediul online nu trebuie restricționat pentru că acest lucru va aduce daune majore companiilor.

Cu toate acestea, Negrescu consideră că lucrurile nu trebuie lăsate așa cum sunt acum și nu consideră că a fost o greșeală din partea Comisiei Europene să se consulte pe această temă.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close