Antena 3 CNN Be EU Be Eu: Modificări privind securitatea cibernetică în Uniunea Europeană

Be Eu: Modificări privind securitatea cibernetică în Uniunea Europeană

Be Eu: Modificări privind securitatea cibernetică în Uniunea Europeană
18 Mar 2019   •   10:54

Parlamentul European a votat actul privind securitatea cibernetică pentru a îmbunătăţi reacţia europeană la numărul de ameninţări informatice în creştere. 

87% dintre europemi consideră criminalitatea informatică o provocare majoră pentru securitatea internă a Uniunii Europene și sunt preocupați de faptul ca ar putea deveni victime ale atacurilor cibernetice. 

Cele mai mari 5 amenințări cibernetice:

-Malware - este un tip de software proiectat internațional pentru deteriorarea unui computersau infiltrarea în aceasta, fără consimâământul proprietarului.

-Atacuri bazate pe internet - toate tehnicile disponibile în interaționarea navigatoarelor web către site-uri internaționale.

-Atacuri de tip injecție - alimentarea serverelor și/sau a aplicațiilor mobile vulenrabile cu malware cu scopul de a injecta un cod rău intenționat.

-Înșelăciunea electronică (Phishing) - încercarea de a fura/intercepta nume de utilizator, parole și detalii financiare, combinând emailuri și site-uri falsificate.

-DDoS - blocarea distribuită a serviciilor (Distributed Denial of Service) atacă firme și organizații făcând ca rețelele acestora să nu fie disponibile pentru utilizatori.

×
Subiecte în articol: be EU modificari securitate cibernetica UE
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close