Antena 3 CNN Be EU Be EU. Ministrul Fondurilor Europene: România a ajuns în media de absorbție a fondurilor a UE

Be EU. Ministrul Fondurilor Europene: România a ajuns în media de absorbție a fondurilor a UE

Be EU. Ministrul Fondurilor Europene: România a ajuns în media de absorbție a fondurilor a UE
19 Ian 2019   •   09:49

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a fost invitata Sabinei Iosub, sâmbătă la ”Be EU”.

Ministrul a vorbit despre ce înseamnă politica de coeziune și Brexit.

”Politica de coeziune înseamnă investiții. Plecând de la capitalul uman, care este cea mai importantă resursă. Coeziune economică, coeziune socială, acesta este unul dintre dosarele cele mai importante. Politica de coeziune, coeziunea este și motto-ul președinției, este tema în jurul căreia toate celelalte politici europene sunt generate și discutate. Este o președinție orientată către viitor, una ambițioasă și realistă” spune Rovana Plumb.

”Ar fi fost de preferat să existe un acord, ar asigura protecția tuturor cetățenilor, ar fi și o supapă pentru anvelopa bugetară. Privind pachetul legislativ pe coeziune, noi ne-am propus să avansăm cât mai repede. Suntem pregătiți să intrăm în negociere pentru acordul-cadru” a continuat ministrul.

Despre rata de absorbție a fondurilor europene în România, ministrul spune că în ultimele 18 luni am ajuns în media europeană.

”România este în media de absorbție a UE. Am ajuns în medie într-un an și jumătate. Asta se datorează în primul rând beneficiarilor, ei implementează proiecte. Procedurile sunt desenate în conformitate regulile europene și monitorizate la nivelul autorităților, astfel încât să se asigure o sustenabilitate, dar și o simplificare a acestor proceduri. Ne dorim mai puțină birocrație” a precizat Rovana Plumb.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close