Antena 3 CNN Be EU Be EU. Europarlamentarii decid înființarea unui parchet european

Be EU. Europarlamentarii decid înființarea unui parchet european

Be EU. Europarlamentarii decid înființarea unui parchet european
Sursa foto: foto: captura Antena 3
04 Oct 2017   •   11:13

Deputaţii europeni urmează să aprobe intensificarea cooperării judiciare între 20 de state membre ale UE prin înfiinţarea unui Parchet European. Ca organism independent, Procuratura va lupta împotriva fraudei şi a utilizării abuzive a fondurilor europene.

Parchetul European va fi un organ al Uniunii, dotat cu o structură descentralizată, care va avea ca obiectiv integrarea autorităților naționale de respectare a aplicării legii. Un procuror european va fi șeful Parchetului European și fiecare membru participant va fi reprezentat cu un procuror.

În conformitate cu regulamentul, anchetele vor fi efectuate de către procurorii europeni delegați (PED) situați în fiecare stat membru. Parchetul European va fi responsabil cu anchetarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii.

Atribuțiile procurorului vor fi exercitate în cadrul instanțelor competente ale statelor membre în legătură cu aceste infracțiuni. Parchetul european va dispune de măsuri de anchetare suficiente pentru a putea să își desfășoare anchetele.

Mai multe detalii, în rubrica "Be EU", realizată de Sabina Iosub:

×
Subiecte în articol: be EU Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close