Antena 3 CNN Be EU Be EU. Care sunt problemele turismului românesc

Be EU. Care sunt problemele turismului românesc

Be EU. Care sunt problemele turismului românesc
19 Aug 2017   •   11:05

Există zone care atrag turiștii în mod special. Spania, Italia sau Franța sunt printre destinațiile preferate de europeni, în timp ce România este undeva la coada clasamentului.

„Singurul loc din România pe care îl știu este Capitala, pe care am viziat-o de două ori în interes de serviciu, dar nu am avut niciodată ocazia și timpul necesar ca să vizitez și alte locuri, dar știu că România este o țară frumoasă”, spune Pavel Telicka, vicepreședinte al Parlamentului European.

Pe de altă parte, Claudia Țapardel, românca din Parlamentul European, spune că turismul din țara noastră nu este promovat îndeajuns. „Cred că trebuie să recunoaștem că avem o problemă. În ultimii ani nu am avut o strategie pentru promovarea țării noastre. Cred că ăsta este motivul pentru care colegii mei din Parlament nu știu prea bine destinațiile din România. (...) Suntem într-o zonă liniștită, nu am avut probleme cu atacurile teroriste, așa că este o opțiune pentru mulți turiști din Europa să vină se ne viziteze țara”, a precizat Claudia Țapardel.

Întrebat ce s-a făcut din punct de vedere al turismului la nivel european, Pavel Telicka, spune că „această Comisie este pentru Transporturi și Turism. Aș spune că există o mai mare recunoaștere a rolului pe care îl joacă turismul în această Comisie, dar cred că, dacă avem în vedere că turismul ține de fiecare stat membru, am făcut un progres și există o recunoaștere. O mare parte dintre problemele cu care ne confruntăm, fie că vorbim de aviație, căi ferațe, acestea nu pot fi separate de turism”.

În ceea ce privește siguranța unui turist, acesta vrea să știe că în momentul în care pleacă pentru cele 7-10 zile, că ajunge la destinație cât mai repede și cât mai bine cu putință.

„Cred că sunt importante și certudinea, confortul și de asemenea siguranța. Sentimentul de siguranță, mai ales atunci când călătorești în lume, este foarte important”, a mai menționat vicepreședintele Parlamentului European.

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close