Antena 3 CNN Be EU Be EU. Bruxelles recunoaşte că a greșit evaluarea candidaturii României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului - DOCUMENT

Be EU. Bruxelles recunoaşte că a greșit evaluarea candidaturii României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului - DOCUMENT

Be EU. Bruxelles recunoaşte că a greșit evaluarea candidaturii României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului - DOCUMENT
de M.Z.    |    06 Noi 2017   •   11:24

Bruxelles-ul recunoaşte că a greșit evaluarea candidaturii României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Documentul oficial a fost prezentat luni, la rubrica Be EU, de la Antena 3.

Pe 30 septembrie, Comisia Europeană publica evaluarea oficială a candidaturilor.

Comisia a omis să menționeze că Bucureștiul s-a angajat la nivel guvernamental să creeze un departament special pentru relocarea EMA. Nu a mai menționat spațiile de conferință disponibile în noile clădiri și a uitat să spună că România are facilități educaționale.

Pe 4 octombrie, autoritățile de la București reclamau faptul că evaluarea omite anumite avantaje ale României: facilitățile privind oferta educațională, facilitățile clădirii de birouri, existența unui plan la nivel național pentru relocare și problema soților și soțiilor angajaților.

Pe 27 octombrie, vine răspunsul de la Comisie. Se recunoaște că Bruxelles-ul a reflectat eronat dosarul de candidatură al României, care a stat la baza unor temeri exprimate public de angajați EMA.

Răspunsul de la Comisie arată că anumite elemente ale ofertei României, precum aspectele financiare, au fost secretizate în mod greșit.

Ce urmează acum. Sunt două etape ale evaluării: Comisia Europeană a publicat evaluările tehnice ale ofertelor în funcție de șase criterii stabilite la nivel UE. Apoi, pe baza evaluării, statele membre urmează să voteze, în a doua jumăte a lunii noiembrie, oferta cea mai bună pentru relocarea EMA.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close