Antena 3 CNN Actualitate Ajutor pentru românii cu credite la Prima Casă

Ajutor pentru românii cu credite la Prima Casă

Ajutor pentru românii cu credite la Prima Casă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
28 Mai 2018   •   10:16

Gură de oxigen pentru românii care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci prin programul Prima Casă. Deputatul Daniel Zamfir a depus la Senat un proiect prin care aceştia să poată apela la darea în plată. Parlamentarul vrea ca imobilele luate prin programul "Prima Casă" să poată fi date înapoi daca oamenii nu mai pot plati ratele, în condiţiile în care ROBOR a crescut semnificativ în ultimele luni.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a depus la Senat o nouă lege pentru românii care au rate la bănci, de data asta un proiect prin care și cei care au credite prin programul Prima Casa pot apela la soluția dării în plată în situația în care nu mai pot plăti ratele.

Zamfir susține în expunerea de motive ca ROBOR a crescut atât de mult încât și clienții băncilor cu credite în lei se văd foarte afectați de aceste evoluții ale indicelui și este nevoie ca și cei care au cumpărat case prin Prima Casă să le poată da înapoi băncilor dacă văd că nu le mai pot plăti.

„Sunt peste 230 de mii de contacte, debitorii care din cauza ROBOR care a crescut. Ce facem în situația în care un debitor nu mai poate plăti? Pierde casa și va fi urmărit si de ANAF pentru garanție. Dobânda e de 18 la sută. Deci va fi în situația mai dificilă decât în condiții normale. Dacă dare în plată a avut ca și consecință reechilibrarea unui contract, de ce nu s-ar aplica si la Prima Casă?”, a declarat Zamfir la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daniel Zamfir prima casa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close