Antena 3 CNN Actualitate Vara extremelor în Europa: Corespondențe speciale Antena 3 CNN din punctele de foc ale Europei

Vara extremelor în Europa: Corespondențe speciale Antena 3 CNN din punctele de foc ale Europei

Sudul Europei este îngenunchiat de caniculă și de incendii, în timp ce zona centrală a continentului este măturată de furtuni fără precedent. Reporterii Antena 3 CNN transmit corespondențe speciale din Grecia, Italia și Turcia.

de Sergiu Cora    |    Naty Badea    |    Monica Yibudar    |    Ioana Mircea    |    25 Iul 2023   •   22:48

Vremea în Europa este la extreme. În centrul continentului sunt întâlnite furtuni violente, iar în sud, incendii de vegetație din cauza temperaturilor record.

Specialiștii avertizează că începând din această vară așa vor arăta anii următori în Europa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În localitatea Vati, de pe insula Rodos, Grecia calvarul nu s-a încheiat nici la această oră, deși sunt depuse eforturi colosale pentru a ține flăcările la distanță. Un incendiu a izbucnit în urmă cu aproximativ două ore, iar pompierii se luptă să îl stingă, însă misiunea este îngreunată de faptul că s-a făcut noapte, iar căile de acces sunt greu de străbătut.

Citește și: Încă o zi de infern în Rhodos: Noi localități evacuate și oameni salvați din calea flăcărilor. Voluntarii luptă cot la cot cu pompierii pentru stingerea focului 

Bărbații și tinerii au rămas aici pentru a-i ajuta pe pompieri să oprească aceste flăcări. Localnicii au fost sfătuiți să dea drumul la animale, pentru a le putea salva. Riscul de incendii se menține ridicat și la această oră.
20% din această insulă a fost pur și simplu pârjolită.

Pe de altă parte în Sardinia, Italia, astăzi s-au înregistrat temperaturi record pentru luna iulie, mai exact 48,2 grade Celsius. În partea de nord sunt furtuni puternice care au devastat mai multe clădiri și elemente.

La Palermo au îzbucnit incendii de vegetație încă de ieri după amiază. Tot orașul a fost cuprins de flăcări. Patru persoane au murit până în acest moment și mai multe au fost rănite, din cauza incendiilor. Aeroporturile au fost închise până spre seară, asta pentru că pistele sunt prea fierbinți pentru aterizare. Guvernul este nevoit să declare stare de urgență atât în nord cât și în sud pentru două situații total diferite.

Zece avioane, 22 de elicoptere și 200 de vehicule au intervenit pentru a stinge incendiul din Antalya

În Antalya, Turcia, zece avioane, 22 de elicoptere și 200 de vehicule au fost trimise de autorități pentru a lupta cu flăcările în cadrul unui incendiu de vegetație.

Începând de mâine, Turcia va fi acoperită de un val de praf saharian. În Antalya au fost înregistrate astăzi 47,7 grade Celsius. Au fost incendii forestiere în cinci puncte din trei provincii. S-a intervenit eficient.

În acest moment există încă un incendiu în Kemer, Antalya, care a izbucnit în jurul orei 21.00, dar din cauza vântului s-a extins și este foarte greu de izolat. Spitalul de stat din Kemer a fost evacuat ca măsură de precauție.

×
Subiecte în articol: incendii turcia gracia Italia
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close