Antena 3 CNN Actualitate Utilizatorii europeni ai Facebook și Instagram ar putea fi puși să plătească un abonament lunar pentru a avea acces total la cele două aplicații

Utilizatorii europeni ai Facebook și Instagram ar putea fi puși să plătească un abonament lunar pentru a avea acces total la cele două aplicații

Utilizatori de Facebook și Instagram pregătiți-vă pentru schimbări, în următoarele luni. Meta, compania-mamă a rețelelor sociale Facebook și Instagram, se gândește să introducă un abonament lunar de aproximativ 14 dolari pentru utilizatorii săi din Europa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   12:15

De ce? Pentru a evita consecințele regulilor stricte de confidențialitate din Uniunea Europeană.

Ce înseamnă asta pentru noi? Dacă nu suntem de acord să împărtășim datele personale pentru reclame țintite, vom avea opțiunea să plătim acest abonament ca să scăpăm de reclamele enervante.

Însă costul nu este deloc de neglijat. Vorbim despre aproape 14 dolari pe lună pentru utilizatorii de dispozitive mobile și până la 17 dolari pentru cei care accesează Facebook și Instagram de pe un computer.

Meta răspunde, astfel, cerințelor Uniunii Europene, care impun obținerea acordului utilizatorilor pentru afișarea reclamelor țintite.

Citește și: Lupta dintre Elon Musk și Mark Zuckerberg a depășit faza bancurilor. Șeful rețelei X (Twitter) a dezvăluit locul marii confruntări

Pentru utilizatorii din Statele Unite, regulile stricte de confidențialitate nu se aplică încă, motiv pentru care abonamentul "fără reclame" nu va fi disponibil acolo.

Părerile utilizatorilor sunt împărțite. Unii consideră că este o opțiune bună să plătească 80 de lei lunar pentru a scăpa de reclame, în timp ce alții se întreabă dacă varianta propusă de Meta este una corectă.

×
Subiecte în articol: Meta Facebook Instagram abonament
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close