Antena 3 CNN Actualitate Un nou „caz Bodnariu”. Noi informații despre românca ai cărei copii au fost luaţi de statul finlandez

Un nou „caz Bodnariu”. Noi informații despre românca ai cărei copii au fost luaţi de statul finlandez

Un nou „caz Bodnariu”. Noi informații despre românca ai cărei copii au fost luaţi de statul finlandez
Sursa foto: Sursa foto: Facebook
de S.T.    |    17 Noi 2019   •   23:40

Copiii Cameliei Smicală, luați de statul finlandez, cer să se întoarcă în țară împreună cu mama lor, spune Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

„Ultima încercare prin care trece familia Smicală se petrece chiar acum, în prezent, și este legată de dorința celor doi copii, care sunt și cetățeni români, de a se întoarce cu mama lor în țară. Am contactat-o pe doamna Camelia-Mihaela și era atât de îndurerată încât m-a rugat să o înțeleg dacă nu poate vorbi prea mult. Atât mi-a spus, să mă rog pentru ea să fie întărită în credință căci se clatină sub greutatea loviturilor pe care le primește”, a afirmat părintele episcop Macarie.

Ierarhul român a arătat nevoia solidarizării cu familia Smicală și a chemat credincioșii la rugăciune pentru aceasta.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Mama acestora a cerut în mai multe rânduri sprijinul autorităţilor române, pentru ca fiul şi fiica ei să revină în custodia sa. 

×
Subiecte în articol: enoriasi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close