Antena 3 CNN Actualitate Gest emoționant făcut de Salvamontiștii din Zărnești. Au mers să viziteze la spital o turistă din Mexic, după ce au muncit 16 ore să o salveze de pe munte: ”Și câte o felie de pizza românească”

Gest emoționant făcut de Salvamontiștii din Zărnești. Au mers să viziteze la spital o turistă din Mexic, după ce au muncit 16 ore să o salveze de pe munte: ”Și câte o felie de pizza românească”

Salvamontiștii din Zărnești au avut o misiune deosebit de dificilă, recent, când au mers să salveze o turistă din Mexic, care a căzut și s-a accidentat grav pe munte. Aproximativ 16 ore a durat intervenția, în condiții meteo extreme.

Gest emoționant făcut de Salvamontiștii din Zărnești. Au mers să viziteze la spital o turistă din Mexic, după ce au muncit 16 ore să o salveze de pe munte: ”Și câte o felie de pizza românească”
Sursa foto: Facebook / Salvamont Zărnești
de Roxana Mihăiescu    |    14 Dec 2023   •   13:36

Sâmbătă seara, tânăra, în vârstă de 26 de ani, din Mexic, urcase pe munte singură şi a rămas blocată după ce a căzut şi a suferit multiple fracturi. Turista le-a spus salvamontiștilor că a căzut din zona Brâul Ciorânga, pe versantul de vest al Pietrei Craiului, că are dureri mari și nu se poate mișca.

După ce le-a dat toate indicațiile, ca să poată fi găsită cât mai rapid, în două ore și jumătate, salvamontiștii au ajuns la ea. 

Intervenția a fost una dificilă. Timp de mai bine de 10 ore, pe ceață, ger și într-o zonă greu de ajuns, salvamontiștii au depus eforturi mari să o salveze pe tânăra din Mexic.

Deşi a ajuns la spital cu fractură de femur şi bazin, tânăra din Mexic este bine, iar specialiștii spun că, în astfel de cazuri, turiștii au șanse mici de supraviețuire.

Citește și: O turistă și-a pierdut inelul de aproape un milion de euro, în hotelul Ritz din Paris. Bijuteria a fost găsită într-un loc neașteptat, după ce femeia a părăsit Franța

La scurt timp, salvamontiștii au mers la spital să o viziteze pe turista mexicană, și i-au dus chiar și o pizza românească. 

”Meseria de salvator montan implică pe lângă profesionalism și empatie. Fiecare caz vine cu o anumită încărcătură emoțională, iar în cazul persoanei din Mexic, am conștientizat încă din prima clipă că îi suntem singurul sprijin, într-o țară străină, departe de familia aflată peste ocean.

I-am fost alături în noaptea accidentului și la fel și astăzi, când am decis să o vizităm la spital, pentru a-i ura însănătoșire grabnică. Revederea a fost emoționantă și a venit ca o încununare a muncii noastre.

Am împărțit câteva ore într-un ambient prietenos și câte o felie de pizza românească, mai puțin iute decât cea mexicană”, au scris salvamontiștii din Zărnești pe Facebook.

Meseria de salvator montan implicā pe lângā profesionalism și empatie. Fiecare caz vine cu o anumitā încārcāturā...

Publicată de Salvamont Zarnesti pe Marţi, 12 decembrie 2023

×
Subiecte în articol: turista Mexic Zarnesti calatorie munte
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close