Antena 3 CNN Actualitate Turcia a trimis un detașament de avioane F-16 în România, după o mișcare similară făcută de Germania

Turcia a trimis un detașament de avioane F-16 în România, după o mișcare similară făcută de Germania

Patru aeronave F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Turce au aterizat astăzi la Baza 86 Aeriană "Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă" din Borcea, județul Călărași.

Turcia a trimis un detașament de avioane F-16 în România, după o mișcare similară făcută de Germania
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   12:19

Această deplasare de forțe implică un detașament ce include aproximativ 80 de militari - piloți și personal tehnic - precum și cele patru aparate de luptă.

Militarii turci vor executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (Enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Turce, a precizat Ministerul Apărării Naționale într-o informare publicată pe site-ul său.

Un oficial MApN mulțumește, la Berlin, pentru avioanele Eurofighter trimise în România să susțină misiuni de poliție aeriană NATO

Cele patru avioane de luptă Eurofighter trimise recent de Germania pentru a susține misiunea de poliție aeriană a NATO reprezintă un semn de solidaritate din partea unui partener excepțional al României, a afirmat recent, la Berlin, Simona Cojocaru, secretar de stat în Ministerul român al Apărării.

Aparatele Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane au sosit pe 22 noiembrie la baza militară Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța.

În săptămânile trecute au fost deja implementate măsuri pregătitoare pentru desfășurarea contingentului german, format din de 150 de militari.

Avioanele Eurofighter trimise de Germania participă la misiuni din data de 27 noiembrie, în vederea consolidării apărării pe flancul sud-estic al NATO.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close