Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, după ședința CSM: „Eu am evaluat faptele! Eu am pus concluzii de ministru al Justiției”

Tudorel Toader, după ședința CSM: „Eu am evaluat faptele! Eu am pus concluzii de ministru al Justiției”

Tudorel Toader, după ședința CSM: „Eu am evaluat faptele! Eu am pus concluzii de ministru al Justiției”
Sursa foto: foto: Agerpres
19 Noi 2018   •   13:12

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații după ședința CSM. Acesta a ținut să precizeze că a făcut o analiza managerială a lui Augustin Lazăr și nu un raport științific.

„Mi-a spus că nu este o analiză științifică. Știința nu se face vizavi de managementul. Eu am evaluat faptele lui manageriale în calitate de procuror general. Eu am pus concluzii de ministru al Justiției. Când evaluezi fapte și acte nu faci științe”, a declarat ministrul Toader la ieșire de la CSM.

„Spuneţi dumneavoastră românilor care au stat luni sau ani în puşcării şi după aceea li s-a spus că fapta nu există, nu aţi comis-o sau nu are elemente constitutive ale unei infracţiuni. Ce îi spuneţi dumneavoastră, un parchet din secolul XXI, unui om care a stat trei ani în puşcărie sau doi ani şi după aceea: 'Domne, ne pare rău, nu eşti vinovat, nu ai comis fapta'. Eu nu am exprimat o neîncredere în sistemul judiciar, exprim o neîncredere în modul în care dumneavoastră v-aţi exercitat şi încă vă exercitaţi prerogativele manageriale. Mă bucur că am încheiat această dezbatere. Am urmărit cum v-aţi înroşit progresiv şi vocea vă tremura şi mă gândeam: 'Doamne Dumnezeule, poate se opreşte la timp să nu evolueze mai mult'. V-aţi înfierbântat aşa un pic. Puteam continua dezbaterea neoficial şi clarificam cum este posibil ca dumneavoastră să vă spălaţi pe mâini de multe atribuţii. Eu nu am pretenţia că am evaluat toate faptele dumneavoastră, pentru că aş deveni un biograf al dumneavoastră, ceea ce nu mi-am propus şi nici nu îmi propun", a spus Toader, la finalul şedinţei Secţiei de procurori, care a durat peste două ore.
 

×
Subiecte în articol: tudorel toader Augustin Lazar
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close