Antena 3 CNN Actualitate Traficul prin Vama Siret a fost reluat | Coadă de TIR-uri, la intrarea în România

Traficul prin Vama Siret a fost reluat | Coadă de TIR-uri, la intrarea în România

Traficul în Vama Siret a fost reluat, a anunțat Jandarmeria Română.

Traficul prin Vama Siret a fost reluat | Coadă de TIR-uri, la intrarea în România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2024   •   10:18

Forțele de ordine au intervenit, vineri seara, în număr mare în Vama Siret, blocată de o săptămână de protestele fermierilor.

Ulterior, jandarmii au anunțat că a fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către orașul Siret.

 Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare. 

”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la manifestarea de protest a fermierilor și transportatorilor din județul Suceava.

Aceștia au acționat pentru siguranța participanților, prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfășurarea în condiții de ordine și siguranță a acestei manifestații.

Citește și: Zeci de şoferi care se deplasau la protest, către Portul Constanța, lăsați fără permisele de conducere. Oamenii îi acuză pe jandarmi că le-au întins "o cursă"

În cooperare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, colegii noștri au relaționat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

În acest moment, se circulă în condiții normale pe ambele sensuri, urmând a fi reluată și activitatea de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina și invers.

Jandarmii vor rămâne la datorie pentru siguranța cetățenilor, iar în situația în care vor avea nevoie de ajutor, le recomandăm să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmi sau să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112”, a transmis Botezatu Roxana – purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: Vama Siret trafic protestatari romani
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close