Antena 3 CNN Actualitate Toni Greblă, reacție la întrebările pentru referendum: A avut numai rațiuni electorale

Toni Greblă, reacție la întrebările pentru referendum: A avut numai rațiuni electorale

Toni Greblă, reacție la întrebările pentru referendum: A avut numai rațiuni electorale
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2019   •   14:21

Toni Greblă, secretar general al Guvernului, fost judecător CCR, a făcut o serie de comentarii la Antena 3 după ce întrebările pentru referendum au fost făcute publice

„Vreau să fac trei comentarii. Prin decret, a fost convocat pe 26 mai referendumul cu încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția. (...) O a doua remarcă: inutilitatea referendumului. Prin întrebările puse, tinde la modificarea Constituției, astfel încât, dacă ar fi să mergem până la capăt, ar trebui să se organizeze un referendum acum, cu aceste întrebări, să se fi modificat Constituția în Parlament și să fie din nou supusă referendumului, pentru ca ea să intre în vigoare. (...) Am putea obține rezultate contradictorii. Un „da" acum și un „nu" la adoptarea Constituției, spre exemplu.

O a treia remarcă este legată de întrebările concrete. (...) Eu nu știu cu cine s-a consultat, dar sunt convins că referendumul a avut numai rațiuni electorale. Să așteptăm 26 mai, să vedem cât de mult îi profită”, a spus Toni Greblă, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close